Heti Zen

„Egy nap azokról az emberekről panaszkodtam a Mesternek, akikkel együtt dolgoztam. Figyelmesen végig hallgatott, végül így szólt:
-Ha szeretnéd meglátni az erényt is, csendes elmére van szükséged.”

Nagyon ritkán kell ügyvédhez fordulnom, de most így alakult. Igazából nem komoly perpatvaról van szó, csak egy szerződést szeretnék lezárni. Óhatatlanul ezekben a napokban többször lejátszódott bennem sok minden, leginkább a sajátnak vélt igazam. A fenti gondolat megállított, lecsendesítve folyamatosan csacsogó elmémet és egy semleges érzelmi állapotba navigálta.

 

Neked mit mond? – A héten jusson eszedbe, ha már túl sokat csacsog az elméd, van más út is…

Új hónap – új energiák

 

Ma délután szépen csöndben új energiák érkeznek az életünkbe, amit egy finoman, a tömegből kitűnő kecske csillogása jellemez.

Kicsit fura talán ez az összkép, de tényleg ez az energia határozza meg a mai napunk és ezzel rányomja bélyegét az elkövetkező egy hónapra is.

De nézzük csak mit rejt, mit hoz ez a különös hónap!

Ezen időszak legfontosabb feladata, hogy átvezessen minket a TŰZ elem harsány, kirobbanó, tevékeny energiából a FÉM elem hűvös eleganciájába.

Egyik legmarkánsabb minőség, ami megjelenik ebben az időszakban a lelassulás, egy kis befelé fordulás, erőgyűjtés. Az új dolgok befogadása mindig energiát igényel, ezt most tudjuk összegyűjteni.

Lesz azért ennek a visszavonulásnak egy „öntörvényű” vonulata is. Nagy eséllyel nem úgy akarunk kiakpcsolódni ahogy a többiek, egy kicsit a magunk útját szeretnénk járni.

Nagyon erősödik bennünk az igény a tartalmas, spirituális elmélyülésre jelentsen ez bármit is számunkra: egy könyv, egy elvonulás, egy on-line program (én a magam részéről ezt választottam ). Ha még gondolkoznánk ilyesmin vágjunk bele, most nagyon támogató energiák vesznek minket körül, segítve a megértést, az információk beépítést.

Mindeközben növekszik a hatni tudásunk a körülöttünk élőkre – érdemes többször átgondolni mit és hogyan szeretnénk kommunikálni, posztolni, elmondani. Csak olyat, amit teljesen igaznak és a magunkénak érzünk!

A visszahúzódás hozhat olyan igényt, hogy valamilyen kreatív módon fejezzük ki magunkat, ha ez felbukkan Benned, tedd meg. Épp itt az ideje.

Ebben a hónapban a segítség is bőven árad felénk, csak legyünk nyitottak és engedjük át magunkunkon ezt az energiát, ami természetesen azt is hozza magával, hogy mi is sokkal segítőkészebbek leszünk.

A változásban rejlő erő

 

Mottó: ” a változás, a mindenkit fölemelő, előrelendítő erő

 

Érdekes a viszonyunk a változáshoz, mindenkinek más és más, saját tapasztalatai, hiedelmei, gondolatai függvényében, Sokan vagyunk akik erősen kapaszkodunk bármibe és mindenbe és sokáig hadakozunk mindennel, ami új. Félünk, hisz azt még nem ismerjük és ha már szinte elviselhetetlen, amiben élünk, akkor is foggal-körömmel kapaszkodunk. Én magam is ilyen voltam, amit úgy fogalmaztam meg: nem két, hanem négy lábbal állok a földön. Aztán jött az „élet”… és tuszkolt tovább és tovább. Valójában persze a saját utamat jártam, de nagyon sokáig úgy éreztem, hogy egy külső erő, hatalom terelget tovább.

Ma már tudom, hogy csak a saját döntéseimet éltem, és azok következményeit. És mindennek a forrása egy belső indíttatás.

Miért is írom mindezt?

  1. Mert ha TULSI on-line életét figyeled, nagy-nagy csöndeket tapasztalhatsz. Mióta elbúcsúztunk Szilvitől nem nagyon kommunikálunk. Ennek egyszerű oka, hogy sok minden változik. Egyrészt az életünkbe beköszöntő változásokat szeretnénk bemutatni a külvilágnak, ezért a honlap átalakítása folyik a háttérben. Ígérem, ahogy elkészül mutatjuk mi minden új dologból választhatsz.
  2. Mert a változások magukkal hozták a kommunikáció módjának változását is. Szeretnénk ezt a régi – új formát a BLOG írás lehetőségét kihasználva kommunikálni, tanácsolni, ajánlani támogatni Benneteket.
  3. Mert fontosnak éreztem, hogy eszedbe juttassam, hogy a változás jó. Minden régi elengedése egy felszabadulást jelent és helyet készít az újnak.
  4. Mert igen a változás egy óriási erő, amire támaszkodva nagyot lehet lépni.
  5. Mert meg szeretnélek hívni ebbe a mi változásunkba, gyere légy részese, lépj velünk tovább.